Valgflæsk og valghveder

Valgflæsk og valghveder

 

For mange er det en tradition, at der på en valgdag skal spises stegt flæsk. Du finder faktisk pakker med flæsk i supermarkederne, hvor der står ordet valgflæsk på, så de er også med på noderne.

Tanken om at spise noget med gris i forbindelse med valg er en tradition, der findes i andre lande end Danmark, og ideen med det hele er, at et stykke med gris, i Danmark altså flæsk, gør at politikernes mange løfter glider lettere ned for dig som vælger.

Mange løfter

For mange er der jo heller ikke nogen grænser for, hvor mange tomme løfter politikerne kommer med op til et valg. Nogen vil kalde det på grænsen til at lyve.

Men der er videre grænser for en politiker her, så længe de ikke fører folket helt bag lyset. Du må gerne tage det hele med et gran salt, så længe du husker, at det politikeren lover dig, er det den pågældende ville gøre, hvis vedkommende fik den ultimative magt helt alene.

Det er ikke aktuelt her i landet, men de håber selvfølgelig alle sammen, at resten kommer til fornuft, så disse regler kan gennemføres.

kingcabs