Politik i børnehøjde

Politik i børnehøjde

At lære om politik og demokrati er vigtigt for børn, da det giver dem et bedre indblik i samfundet og giver dem mulighed for at træffe informerede og kvalificerede beslutninger. Så lad endelig de unge snuse til politik fra en tidlig alder. Men man skal selvfølgelig huske, at snak om demokrati og politiske processer skal foregå på en pædagogisk måde, som rammer børnenes niveau og opfattelsesevner.

Vigtige principper

Det kan virke uoverskueligt at lære børn om politik, men begynd stille og roligt med det grundlæggende. Lad børnene forstå, hvad politik er, hvordan den påvirker deres liv, og hvordan politikere arbejder. Og lad dem lære om de forskellige regeringssystemer, der er i verden, herunder demokratier, konstitutionelle monarkier og autokratier.

Og måske kan vi på den måde fostre nogle unge handlekraftige mennesker, som har lyst til at udsmykke deres værelser med plakater og billeder, der udtrykker en holdning. På familietapeter.dk finder man et stort udvalg af børnetapeter i forskellige temaer, og man kan også selv få lavet personlige fototapeter ud fra børnenes egne tegninger.

Og hvem ved, måske vælger børnene at få lavet børnetapeter med politiske budskaber. Det kan måske være det, der er med til at skabe fremtidens politikere, så bak op om dine børn, hvis de vil gøre opmærksom på deres holdninger og måden vi indretter vores samfund på.

Lad dem møde politikerne

Demokratisk deltagelse er et af de vigtigste principper for en velfungerende samfundsstruktur, og børn bør derfor lære om det i en tidlig alder. Det vil hjælpe dem med at forstå, hvordan deres handlinger kan påvirke deres samfund.

Hvis børnene udviser interesse for det politiske arbejde, så lav eventuelt en aftale med en af de kommunale politikere, som ofte gerne vil fortælle børnene om det politiske arbejde, de laver og hvad det betyder for borgerne. Eller lav en udflugt til Christiansborg, så børnene kan få lov at snuse til magtens absolutte centrum i Danmark.

kingcabs