Politikerens fremtoning er vigtig

Politikerens fremtoning er vigtig

Som politiker har man mange forskellige opgaver, og en af de vigtigste er at repræsentere sine vælgere og stå for deres interesser.

En politiker skal være i stand til at kommunikere klart og tydeligt, så vælgerne forstår, hvilke mærkesager politikeren står for, og hvordan han eller hun vil løse de problemer, som samfundet står overfor. I sidste ende handler det om at skabe tillid og opbakning hos vælgerne, så de føler, at de har valgt den rette person til at repræsentere dem og deres interesser.

Den vigtige fremtoning

Det er i den forbindelse vigtigt, at en politiker har en ordentlig fremtoning, så vælgerne har tillid til, at han eller hun kan håndtere deres opgaver på en professionel og ansvarlig måde. Og selv om det måske burde være ligegyldigt, så er det vigtigt at fremstå soigneret som politiker, da ens udseende og personlighed kan have stor betydning for, hvordan vælgerne vurderer en.

Har man f.eks. misfarvede tænder og optræder i en debat foran potentielle vælgere, kan det flytte fokus fra de holdninger man har og det man siger – og i stedet over på de misfarvede tænder. Samtidig kan misfarvede tænder også gå ud over selvtilliden, men heldigvis findes der metoder til at komme af med pletter og misfarvninger, der er opstået på grund af kaffe, tobak eller andet.

Hos firmaet sunstargum finder du en række produkter – som fx tandpasta, mundskyl og tandtråd, som kan afhjælpe problemet – uanset om du er politiker eller ej.

De politiske holdninger og evnen til at argumentere for dem er naturligvis alfa og omega, men en fremtræden, der både professionelt og personlig, viser at man tager politik seriøst, og at man har respekt for de vælgere man repræsenterer, skal man bestemt ikke kimse af. Det skaber tillid fra vælgerne.

Signalerer troværdighed

Soigneret udseende kan hjælpe med at øge politikerens troværdighed og legitimitet. Hvis et politisk parti er repræsenteret af en person, der ikke ser velplejet og professionel ud, kan det skade partiets omdømme og skabe mistillid. Dette kan i yderste konsekvens føre til færre stemmer og dermed mindske politikerens og partiets chancer for at vinde.

Som politiker skal man være velinformeret og i stand til at give et klart og præcist overblik over sine politiske synspunkter og holdninger. Det er vigtigt, at holdningerne er konsistente og velfunderede, så vælgerne kan stole på dem. Politikere skal også være klar over deres egen begrænsninger og ikke overdrive deres budskaber i en grad, så troværdigheden ryger på møddingen.

En politikers fremtoning skal også afspejle det politiske parti, man tilhører. Det betyder, at politikeren skal kunne repræsentere partiet på en konstruktiv måde, der støtter partiets politik og værdier. Politikere skal også være opmærksomme på kropssprog og stemmeføring og toneleje. De skal kunne kommunikere effektivt og præsentere sig selv på en måde, der vækker tillid og indgyder respekt.

Der er mange ting, man skal huske på som politiker. Men der er dog visse ting, der er lettere at fikse end andre – så som fedtet hår, kikset tøjstil eller pletter på tænderne.

Politik

kingcabs