RPA kan gøre politik mere målrettet

RPA kan gøre politik mere målrettet

Hvis du går rundt med en politiker i maven eller måske allerede optræder på den politiske scene, så er du nok interesseret i, at dine ideer og din politik skal blive så klar som muligt over for dine målgrupper. Politik i dag handler i høj grad om at bruge analyseværktøjer som meningsmålinger og fokusgrupper, værktøjer, som også bruges i erhvervslivet for at ramme kundegrupper bedst muligt, men også et redskab som automatiseret databehandling ved hjælp af RPA kan hjælpe dig på vej, når det gælder om at målrette din politik.

RPA kan aflaste medarbejdere

RPA betyder ‘Robotic Process Automation’, og med dette værktøj kan du for eksempel sætte computeren til at gennemgå en række data, så du på den måde hurtigt kan få et overblik over eksempelvis vælgervandringer eller issues, der betyder noget for dine vælgere. RPA kan anvendes i alverdens sammenhænge, hvor det er en fordel at lade computeren foretage rutineopgaver, som ellers ville kræve en medarbejder. Du sparer tid, kommer hurtigere til målet og kan få systematiseret dine data og din viden hurtigere.

Politik på flere niveauer

I Danmark kan man arbejde med politik og som politiker på flere niveauer. Mange politikere begynder deres politiske karriere som folkevalgte medlemmer af repræsentantskaber i eksempelvis elselskaber, boligforeninger m.v., og siden går de ind i kommunal- og regionspolitik og til sidst måske i landsdækkende folketingspolitik. Nogle bliver en af de såkaldte levebrødspolitikere, der ikke rigtig har prøvet andet end politik i deres liv. Men der er mange undersøgelser der viser, at danskerne helst ser politikere, der også har haft en karriere i erhvervslivet eller i det offentlige.

Hvilken type politiker vil du helst selv være? Ja, vi gætter på, at den bredt funderede politiker, som har prøvet flere ting i sit liv, er dit ideal. Har du ikke selv haft en karriere endnu, er det måske derfor værd at vente lidt med at gå ind i politik og så i stedet bruge nogle år på at samle erfaring ude i erhvervslivet eller i et job i det offentlige. Så vil du også have bedre forudsætninger for at forstå, hvad folk har behov for, og hvordan du bedst imødekommer dem.

kingcabs