Politik og øretæver

Politik og øretæver

 

Politik er en process, som de fleste af os kommer i kontakt med på en eller anden måde, enten når vi vælger at udføre vores borgesikrede ret til at stemme ved folketingsvalg, kommunalvalg eller hvis der er folkeafstemninger, som vi har haft et par stykker af i forbindelse med EU og EF medlemskab.

Derudover, så er det de færreste, som kommer til at have meget med politik at gøre, de kender måske en, som er i lokalpolitik, men det er dem, som er medlem af et politisk parti, som kommer til at have med det at gøre, ikke os almindelige dødelige.

At være en del af dansk politik

Hvis du ønsker at være en del af politik, så skal du starte med at melde dig i et politisk parti. Der er frit valg på alle hylder, du kan læse om dem og snakke med de forskellige partier, og så kan du finde det, som passer dig bedst.

Hvis du er under 18, så er der den mulighed, at du kan melde dig ind i de forskellige politiske partiers ungdomsorganisationer. Det er noget, de alle har, og så er det bare med at tage del i det arbejde, som de laver. Det er vigtigt, hvis du vil have en politisk karriere, at du gør dig klar til at tage imod de tæsk, som det vil give, for alle har en mening om politik.

De politikere, som fører den bliver ofte udsat for meget store slagsmål og øretæver, for der vil du og resten have mange mediers opmærksomhed, og derved vil du være en del af befolkningens overvågning, og det giver nogle blå mærker, for det er ikke alle som er lige fine i deres måde at argumentere på, noget som i disse dage ofte bliver påtalt af politikere, journalister og andre meningsdannere.

En anderledes arbejdsplads

Hvis du ender med at være så højt på strå, at det er folketinget eller EU, du ender med at have som din arbejdsplads, så er der meget fokus på dig, og der er ikke plads til, at du har en dårlig dag. Du er konstant på blokken og bliver målt og vejet, og det kan give meget store øretæver, hvis du ikke lander rigtigt hver eneste gang.

Så hvis det er den vej, man skal i livet, så skal man fra en tidlig tid lære at være hårdhudet, og det er også nødvendigt, at du lærer, at der er mange, som vil have en mening om dig, selvom de ikke kender dig personligt. De kender den offentlige person, og det er så nok for dem, men det er ofte slet ikke den person, som der er bag ved politikerren, ofte er det mennesker, som du og jeg, der bare ønsker at leve et normalt liv og bare har en anderledes arbejdsplads.

kingcabs