Politik i danmark

Politik i danmark

 

Der er altid fokus på politikere og på politik, det er jo dem, som er ansat til at forvalte staten Danmark, og det er os alle, som har været med til at vælge dem, som gør det.

Danmark er et af de lande, som har en forholdsvis lav spærregrænse, så der er mange forskellige partier, som er repræsenteret i folketinget, og det giver plads for mange forhandlinger, men det giver også det, at Danmark som regel har en mindretalsregering, og de skal indgå forlig og samarbejde i blokke for at kunne lede landet.

De vil alle det bedste

Til trods for dette, og at alle tror, der er stor forskel på, hvad de forskellige blokke vil, så er der kun en ganske lille forskel i det budget, som de sidste blokke har brugt til at ledde Danmark. Faktisk har forskellen fra rød til blå blok været under 80 milliarder, hvilket ikke er meget, når du ser på hele finansloven, som er på mange hundrede milliarder, så er det kun en dråbe i havet. Men det til trods, så er der mange, som bruger meget tid på at fortælle os, at der er partier som hører til både på den yderste højre og på den yderste venstre fløj.

Det er dog sammenlignet med udlandet slet ikke tilfældet, og der er mange store forskelle mellem dem. En ting de dog alle har til fælles er, at de ønsker det bedste for vores land. Det uanset om der er tale om landspolitik, det lokale eller det internationale.

At have noget til fælles

Det er netop det, at gøre en forskel og flytte landet i den retning, du ønsker, som alle ønsker, der gør, at så mange rejser sig fra sofaen for at stemme til alle valg. Vi har meget høje stemmetal, og det er et tegn på, at der er en tro på vores demokrati.

Vi er ikke alle enige i udfaldet fra gang til gang, men det er nu en gang det smukke ved det. Hvem ved, måske vender det næste gang, og vores kryds skal nok være med til at gøre den forskel, der skal til.

Det vigtige er nemlig at stemme, at bruge denne grundlovssikrede ret vi alle har, og så er det underordnet, hvem du stemmer på.

kingcabs