Når politikernes hjælpepakker til erhvervslivet udløber …

Når politikernes hjælpepakker til erhvervslivet udløber …

Verden har i et år været hårdt ramt af corona, og nedlukningerne har efterhånden tæret godt på almindelige menneskers tålmodighed. Mange af os har siddet hjemme som følge af restriktioner, og vi har haft mere tid end ellers til at følge politikernes pressemøder og håndtering af coronakrisen. Debatterne kører heftigt på de sociale medier, og vi er blevet mere interesserede i, hvad politikerne egentlig beslutter på Christiansborg, fordi det pludselig har ramt os selv så hårdt i hverdagen. Vi diskuterer for og imod restriktioner, hvor nogle af og gerne ser, at restriktionerne fortsætter til smittetallene er lave, imens andre – især erhvervslivet gerne ser, at der bliver lukket op.

Politikerne vedtager økonomiske hjælpepakker

Politikerne vedtog fra begyndelsen af krisen forskellige økonomiske hjælpepakker, der har til formål at understøtte og hjælpe erhvervsdrivende til at holde sig oven vande gennem krisen. Man kunne fx søge om lønkompensation og dermed undgå fyringer. Det har en del store og små erhvervsdrivende benyttet sig af, men der er desværre også nogle, som ikke har kunnet levet op til de gældende krav om at få hjælp. Disse forretninger er nu tæt på at gå konkurs. Der har været protester mod nedlukningerne, og den 15. februar besluttede nogle danske forretningsdrivende at åbne deres butikker. De er nu blevet anmeldt til politiet og kan se frem til en bøde.

Startkapital til ny virksomhed

Imens mange erhvervsdrivende har det svært under coronakrisen, er der også opstået nye ideer til, hvordan man kan drive forretning fx online. Overvejer du at blive selvstændig, så er det vigtigt med en god startkapital, som du kan ansøge om hos qred.com/dk/, og dermed kan du komme godt fra start. De fleste virksomheder giver underskud i de første år, men fordelen ved at drive virksomhed online kan være, at du bl.a. kan spare noget på driftsomkostningerne, hvis du fx ejer en webshop. Har du en god forretningside, så er det måske på tide at prøve den af.

Nye måder at arbejde og tjene penge på

I det hele tage skal vi til at tænke i andre baner som følge af coronakrisen. En del af dem, som hidtil har siddet på virksomhedskontorer og arbejdet, skal nok se frem til at arbejde mere hjemmefra i fremtiden. Vi vil indrette arbejdsmarkedet mere fleksibelt for at tage højde for fremtidige pandemier, men vi skal også tænke kreativt og innovativt og have mod på fremtiden. Politikerne skal desuden hjælpe os med at skabe rammevilkårene for at drive sunde virksomheder i Danmark.

kingcabs