Morsomme øjeblikke i dansk politik

Morsomme øjeblikke i dansk politik

 

Vi danskere roser os gerne af vores tilgang til humor, og denne humor i form af alle former for ironi og sarkasme går også igen hos vores politikere. Det er med til at vise, de er mennesker lige som os, mens de samtidig kommer ud med netop et politisk budskab samtidig.

Nogle af de bedste øjeblikke

“Erhard Jakobsen”, der er omtalt ovenfor, er blandt disse. Hans mest kendte handling var, da han ikke dukkede op til en vigtig afstemning om ligningsloven. Han var på det tidspunkt medlem af Socialdemokratiet, som på denne baggrund måtte udskrive nyvalg.

Grunden til, at han ikke dukkede op? Efter eget udsagn var han løbet tør for benzin.

Politikere fra Enhedslisten har som støtte for deres tanker om, at alle frit skal kunne bære den hovedbeklædning, de måtte ønske, brugt noget så dansk som klaphatten. Noget de fleste mener hører sammen med fodbold, men som her blev til et politisk statement.

Uffe Ellemann er en anden politiker, der har haft fodbold med, da han i 1992 iført et dansk landsholdstørklæde sagde de kendte ord “f you can’t join them, beat them”, som både handlede om Maastricht-aftalen og EM i fodbold.

kingcabs