Mærkelige love er der nok af

Mærkelige love er der nok af

 

Ind i mellem støder vi alle på regler og love, der lyder mere end almindeligt skørt. For nogles vedkommende skyldes det, at de har haft en historisk betydning, men at nyere lovgivning har sat dem ud af kraft.

Der er også love, der gav god mening i den samtidig, hvor de blev skabt, men som virker helt absurde set med moderne briller på. Som at det en gang var strafbart at forsøge at begå selvmord. Det blev straffet med døden.

Men som samfundet ændrede sig, så gjorde samfundet det også.

Nogle gange er det regler, der giver mening

Du skal gøre rigtig mange praktiske ting, når du starter din bil. Men en af dem er ikke at medbringe en advarselstrekant. Den er først lovpligtig, når du får brug for den. Det er et eksempel på en regel, der ikke rigtig giver mening, men de fleste har den med alligevel, heldigvis.

Desuden skal du sikre, at alt på køretøjet fungerer, som det skal. Herunder alle lys samt hornet. Det er de færreste, der gør den slags, men reelt har du som fører af bilen pligt til dette hver gang, for det er dit ansvar.

Nogle gange kan de give os alle sammen et godt grin

Af de noget mere nye love, som er blevet vedtaget, men som næppe får den helt store betydning for langt de fleste af os, er, at det nu kræver en tilladelse at sende raketter og andet godt ud i atmosfæren.

Med mindre du er godt i gang med din raket og målet om at nå månen, så bliver de regler næppe aktuelle for lige dig.

Igen en regel, der ikke giver så meget menig, men som reelt er en sikkerhed for, at når der sendes raketter ud, så er sikkerheden i orden hele vejen igennem Den skulle nødig styrte ned og skade mennesker og ejendom.

Verden synes også, vi er skøre

For os danskere giver det helt fint mening at kørelyset er tændt på bilen døgnet rundt. Det iver mening for alle, når det er mørkt, men i dagtimerne er det noget, der får mange udlændinge til at trække på smilebåndene.

Det har dog vist sig, at det giver en bedre trafiksikkerhed at have lyset tændt også i dagtimerne. Ingen er i tvivl om hvilke biler, der er i bevægelse, og hvilke, der er parkeret.

kingcabs